středa 20. srpna 2014

Apple crumble

Poslední dny si jedu samé nad míru jednoduché recepty. No a tenhleten koláč mám úplně nejradši, mamča nám ho vždycky dělá a já z něj sním zaručeně největší část. Tak jsem se už teda taky dostala k tomu, abych ho zkusila upéct.


Celé kouzo je v tom, že je to prostě drobenka (crumble) s jabkama. :-)
5 jablek - v mém případě ze zahrady, to je tak hezké, když nám na zahradě něco roste
6 lžic vody
4 lžíce cukru
110g másla
110g cukru
200g hladké mouky

Uděláme si nejdřív drobenku - rozpustíme máslo, smícháme s cukrem a moukou a dáme stranou. Jablka očistíme od všeho, nakrájíme na kostičky, vsypeme na pánev, přidáme vodu a cukr a vaříme asi 5 minut, než jsou jablka měkká, já mám radši měkčí, takže povařím dýl. Nalijeme jablka do vymazané koláčové formy, zasypeme drobenkou a dáme na 40 minut péct na 180 stupňů.
Nejlepší je ještě teplý z trouby vytažený. A stálo by za to ho prostě postavit doprostřed stolu a jíst lžičkama/vidličkama, protože se stejně nedá úhledně porcovat, aspoň ne za tepla, kdy je nejlepší. :-)
Dobrou chuť. :-)
Vanda



Žádné komentáře:

Okomentovat