neděle 10. srpna 2014

Letní jablečný dort

Tenhle dort je pro léto jako stvořený. Protože je nepečený a podává se hezky chlazený. První jablka už máme na stromech i my doma, takže paráda. Navíc jsou v něm piškoty, a kdo by neměl rád piškoty?

Recept je podle apetitu
Potřebujeme:
přibližně 1kg jablek
8 lžic cukru - dala jsem víc, protože jablka byla ještě kyselá
přibližně 3 hřebíčky
2 pudingové vanilkové prášky

Jablka oloupeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s přibližně 200 ml vody (dala jsem celý 250 ml hrnek a ničemu to nevadilo) a hřebíčky, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, dokud jablka částečně nezměknou. Odstavíme, prošťoucháme šťouchadlem na brambory trochu, aby jablka nebyla úplně na maděru, ale jen trochu. 
Pudingové prášky smícháme se 400 ml vody a vmícháme do jablkové směsi. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme chladnout.

Dortovou formu opláchneme ve studené vodě a na dno vyskládáme piškoty. Naplácáme tam přibližně třetinu jablkové směsi. Naskládáme druhou vrstvu piškotů, zase vrstva jablkové směsi, piškoty, a nahoře jablková směs. Dáme pořádně vychladit a podáváme nejlépe s domácí šlehačkou. 


Tak to máme zase jednou tři články najednou, celá já. 
Vanda

Žádné komentáře:

Okomentovat