Potřebujeme:
přibližně 1kg jablek
8 lžic cukru - dala jsem víc, protože jablka byla ještě kyselá
přibližně 3 hřebíčky
2 pudingové vanilkové prášky
Jablka oloupeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s přibližně 200 ml vody (dala jsem celý 250 ml hrnek a ničemu to nevadilo) a hřebíčky, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, dokud jablka částečně nezměknou. Odstavíme, prošťoucháme šťouchadlem na brambory trochu, aby jablka nebyla úplně na maděru, ale jen trochu.
Pudingové prášky smícháme se 400 ml vody a vmícháme do jablkové směsi. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme chladnout.
Dortovou formu opláchneme ve studené vodě a na dno vyskládáme piškoty. Naplácáme tam přibližně třetinu jablkové směsi. Naskládáme druhou vrstvu piškotů, zase vrstva jablkové směsi, piškoty, a nahoře jablková směs. Dáme pořádně vychladit a podáváme nejlépe s domácí šlehačkou.
Tak to máme zase jednou tři články najednou, celá já.
Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat