středa 22. ledna 2014

Citronový koláč

Jak už jsem psala, je podle receptu z časopisu Gurmet. A je krásně sladkokyselý.


Krása, co? (tak čtěte dál, škodolibá radost se dostaví, tak, jak ji mám ráda)
Na korpus potřebujeme:
cca 250 g nějakých sušenek, já jsem dala kakaové věnečky, protože nejlepší karamelové "lotusky" u nás na vesnici nevedeme
140 g (já jsem dala 150 g) rozpuštěného másla

Sušenky jsem rozemlela v robotu a spojila s máslem, napěchovala do formy a dala chladit do lednice, než se mi nažhavila trouba.


Na citronové máslo potřebujeme: (na koláč je potřeba z dvojité dávky, recept uvádím na jednu dávku)
4 žloutky
70 ml čerstvé citronové šťávy
70 g cukru krupice
50 g másla
najemno nastrouhaná kůra ze dvou citronů

Všechny suroviny se mají promíchat v misce (podle mě dobrá blbost, ale tedy dobrá). Pak se to má postavit na hrnec s vodou a míchat nad párou asi 7-10 minut, dokud to nezíská "máslovitou konzistenci" (nechápu, jak by mohla teplá směs mít máslovitou konzistenci, a taky nemělo). Pak se to má nalít na upečený korpus a dát vychladit. Chladila jsem od odpoledne až doteď.


***
Tramtadadááááá
***
ŽBLEM


:D :D :D

Tak jsme měli teda sušenky s citronovým krémem.
Z toho plyne, nikdy nepéct nic někomu (v mém případě tatínečkovi) k narozeninám, pokud to není předem vyzkoušené.
Tak všechno nejlepší! :-)

Vanda

Žádné komentáře:

Okomentovat