středa 22. ledna 2014

Brynzové halušky

Miluju, když mám chvíli volno a chuť vařit a péct. Tak dneska teda halušky a citrónový koláč. Jídlo, které se u nás v rodině dělá asi (určitě) nejčastěji. Žádné vývary, žádné maso, ale naše milované halušky.



Potřebujeme:
Na každou osobu 2-3 brambory
vejce
sůl
polohrubá mouka

Nastrouháme brambory, nejlépe v robotu, ale komu se chce, klidně ručně, jen ne tak, aby byly "vlasaté", spíš na takovou drť. Přidáme vejce a sůl. Polohrubou mouku přisypáváme, dokud těsto není tak akorát, nesmí být tekuté a musí se z něj dát dělat halušky. Když je těsto hotové, pomocí haluškového síta anebo ručně házíme halušky do vařící vody. Až jsou všechny halušky v hrnci, vaříme 7 minut. Poté halušky přecedíme a nasypeme do mísy s připravenou brynzou. Já si na halušky pak ještě přidávám kysanou smetanu. No a samozřejmě slaninu. 

Pro koláč stay tuned, zatím tuhne (snad ztuhne, ale je možné, že třeba taky ne).
Vanda











Žádné komentáře:

Okomentovat