Potřebujeme:
Na každou osobu 2-3 brambory
vejce
sůl
polohrubá mouka
Nastrouháme brambory, nejlépe v robotu, ale komu se chce, klidně ručně, jen ne tak, aby byly "vlasaté", spíš na takovou drť. Přidáme vejce a sůl. Polohrubou mouku přisypáváme, dokud těsto není tak akorát, nesmí být tekuté a musí se z něj dát dělat halušky. Když je těsto hotové, pomocí haluškového síta anebo ručně házíme halušky do vařící vody. Až jsou všechny halušky v hrnci, vaříme 7 minut. Poté halušky přecedíme a nasypeme do mísy s připravenou brynzou. Já si na halušky pak ještě přidávám kysanou smetanu. No a samozřejmě slaninu.
Pro koláč stay tuned, zatím tuhne (snad ztuhne, ale je možné, že třeba taky ne).
Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat