sobota 25. ledna 2014

Kachna na pomerančích

Na kachnu na pomerančích se chystám už od Vánoc, no a jelikož včera večer jsem nebyla doma, tak kachnu přes noc dala péct mamča. Já jsem se k vařícímu a pečícímu procesu přidala po 11té, když jsem vstala.

Recept jsme použily z mého oblíbeného Apetitu, ale trochu jsme ho upravily.
- 1 celá kachna
- 5 pomerančů
- 4 lžíce nejlépe pomerančové zavařeniny, my jsme neměly pomerančovou, daly jsme mirabelkovou od babičky
- 2 pomeranče oloupané, naměsíčkované a oloupané úplně na dřeň
- ostatní 3 pomeranče odšťavněné (150 ml šťávy)
- sůl a pepř

Zahřejeme troubu na 80 stupňů a přes noc (12 hodin) dáme celou kachnu péct v uzavřeném pekáči, dovnitř kachny vložíme rozpůlený oloupaný pomeranč a kachnu nasolíme a napepříme. Kachnu po těchto 12 hodinách pečeme ještě 2 hodiny na 180 stupňů, poté odstraníme vrchní část pekáče a pečeme ještě 15 minut pod grilem.

Zavařeninu dáme do hrnce s pomerančovou šťávou a výpekem z kachny. Na středním plameni vše vymícháme do hladka a necháme projít varem. Vmícháme kousky oloupaných pomerančů a ještě prohřejeme. Touto omáčkou přeléváme kachnu. My jsme měli kachnu s rýží, apetit doporučuje brabory pečené ve výpeku z kachny.



Dobrou chuť,
Vanda



Žádné komentáře:

Okomentovat