Recept mám z apetitu online, na který se momentálně nemůžu dostat, ale potřebujeme:
400 g vepřové plece
200 g vepřového boku
sůl, pepř
česnek (dala jsem 3 velké stroužky)
cibuli
Maso jsem naporcovala na kostky, osolila, opepřila, hodila do misky a trochu promíchala s cibulkou nasekanou na jemno a s prolisovaným česnekem. (Mezitím jsem si zapnula troubu na 200 stupňů.)
Maso jsem rychle opekla na troše olivového oleje.
A přesunula do zapékací mísy. Maso jsem přikryla alobalem a dala péct na 40 minut. Po 20 minutách jsem maso trochu podlila, ale nebylo to moc potřeba, v míse bylo trochu olivového oleje, aby se maso nepřichytilo a bohatě to stačilo, tučný bok pustil šťávu.
Po 40 minutách jsem ubrala teplotu na 180 stupňů a pekla ještě 20 minut, posledních 10 minut už jsem vypla troubu, odkryla mísu a nechala dojít. Začala jsem dělat špenát, měla jsem mražený, dala jsem ho do hrnce s trochou vařící vody, vařila, dokud nerozmrzl, vařila ho ještě chvíli, přidala 200 ml smetany se 2 lžícemi mouky, aby se špenát zahustil a přidala jsem stroužek prolisovaného česneku, sůl a pepř. Nakonec jsem špenát rozmixovala, protože mi tak chutná s vrabcem. Jinak proti listovému nic nemám.
Pak jsem uvařila bramborové knedlíky (z prášku, čistě z lenosti) a vše přesunula na talíř.
Mňam
Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat