sobota 30. listopadu 2013

Makronková katastrofa

Už když jsem makronky porcovala do koleček (která teda vůbec nejsou kolečka) na plech, jsem věděla, že je zle. :D Achjo.Už jednou jsem makronky dělala a nepovedly se mi, tak jsem na ně na chvíli zapomněla s tím, že jim možná zase někdy dám šanci, to bylo myslím před dvěma lety o Vánocích. Tak naštvaná jsem byla. Ale hezky popořádku.

pátek 29. listopadu 2013

Listopadové novinky

Ne že bych neměla čas na psaní, ale spíš jsem neměla čas na vaření a pečení. Ale jinak jsme byli s Jiřím na Cimrmanech zase po nějaké době. Šli jsme na hru Blaník a opět to bylo parádní.

neděle 10. listopadu 2013

Vaření, pečení a relax

Ve čtvrtek po třetí hodině jsem sedla i s Bublou do vlaku a vydaly jsme se domů. Těšila jsem se. Asi měsíc jsem doma nebyla. Všechny kočky ztloustly. U bráchova britského kotěte bych to pochopila, že přibírá, už je pěkně tlusťoučká, ale naše nejstarší "královna matka", dávno dospělá, si asi dělá zásoby na zimu a už váží 4,8 kg, tolik ještě žádná naše kočka nevážila a asi ani nebude.

pondělí 4. listopadu 2013

Upgradovaný jablkový koláč s karamelem

Tak když jsem dnes dodělala výpisky pro přípravu referátu z nádherné čtyřicetistránkové studie o spisovateli Lao She, tak jsem si za odměnu řekla, že upeču znova jablkový koláč s karamelem, protože mi strašně chutnal. Jenom mi tam chyběla nějaká ta měkká chutná část pod jablky. Tak jsem tam přidala vanilkový puding, který jsem ale místo v půl litru mléka dělala v 0,3 l. A bylo to ještě dokonalejší, než dokonalé.

neděle 3. listopadu 2013

Krémová česnečka a langoše

Dneska jsme se váleli v posteli asi až do jedenácti. Včera jsme si řekli, že bychom si mohli udělat třeba langoše. Velice nenáročné jídlo. A ráno jsem si usmyslela, že uvařím ještě krémovou česnekovou polévku podle Dity P.. Dnes mi ovšem polévka přišla mnohem víc pórková, než česneková, protože Jiří mi zakázal dát tam dle receptu celých pět palic česneku, že to je moc, tak jsem dala jen tři takové malé, no a celý pórek. Takže je spíš pórková s česnekem, ale to nevadí. :-)