Kringel už jsem jednou dělala podle receptu někde z internetu a nepodařil se mi, byl tvrdý a nedobrý. Tak jsem ho udělala velejednoduše z listového těsta a je výborný. I když to asi není pravý Kringel. Couž. Je to něco jako trdelník nebo různé skořicové šneky z pekáren a je to moc dobré. A je v tom skořice. Mňam.
Potřebujeme:
Listové těsto - měla jsem z obchodu už rozválené, tak jsem ho ještě trochu rozválela, ať je větší
cca 50 g másla
skořicový cukr, já tam vysypala necelé 3 sáčky
Rozválíme těsto, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a zabalíme do rolády, kterou rozkrojíme napůl.
A pak zamotáme, zamotáme...
A spojíme do kruhu.
Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme asi na 30 minut péct.
Mňam.
Vanda
Vando, a ta roláda se má taky ještě rozválet? Přijde mi, že tam jak to krájíš to máš takové ploché :)
OdpovědětVymazatNene, ta roláda už se neválí, ta už se jen zamotá. :-)
VymazatTak super, někdy zkusím, vypadá to skvěle :)
Vymazat