čtvrtek 3. července 2014

Estonský Kringel

Kringel už jsem jednou dělala podle receptu někde z internetu a nepodařil se mi, byl tvrdý a nedobrý. Tak jsem ho udělala velejednoduše z listového těsta a je výborný. I když to asi není pravý Kringel. Couž. Je to něco jako trdelník nebo různé skořicové šneky z pekáren a je to moc dobré. A je v tom skořice. Mňam.

Potřebujeme:
Listové těsto - měla jsem z obchodu už rozválené, tak jsem ho ještě trochu rozválela, ať je větší
cca 50 g másla
skořicový cukr, já tam vysypala necelé 3 sáčky

Rozválíme těsto, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a zabalíme do rolády, kterou rozkrojíme napůl.

A pak zamotáme, zamotáme...


A spojíme do kruhu.

Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme asi na 30 minut péct.
Mňam.
Vanda

3 komentáře:

  1. Vando, a ta roláda se má taky ještě rozválet? Přijde mi, že tam jak to krájíš to máš takové ploché :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, ta roláda už se neválí, ta už se jen zamotá. :-)

      Vymazat
    2. Tak super, někdy zkusím, vypadá to skvěle :)

      Vymazat