pondělí 14. dubna 2014

Bábovka z ovesných vloček

Tak jsem si řekla, že zkusím udělat jaksi taksi zdravou bábovku. I když ten hrnek cukru moc zdravý není, no... No nic, prostě bábovku. :-) Brala jsem ji na pole dance focení, trochu jsem se obávala, protože brát někam něco, co jsem ještě nikdy nepekla, není moc košér. Samozřejmě jsem ji předem radši ochutnala. je vláčná, a taková moc chutně vlhká. :-) No a bohužel se mi ji nepodařilo vyfotit - spíš jsem to nestihla. Recept je z http://www.sladkaema.com/, takže i fotka je odtud.
ovsena babovka
Já jsem na ni ještě udělala citronovou polevu, yummy


Tedy potřebujeme:
3 hrnky mletých ovesných vloček
3 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek řepkového oleje
1 hrnek bílého jogurtu
1 balení vanilkového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
kůra z jednoho citronu - nepodceňovat, já na kůru vždy kašlala, ale ono to tu bábovku tak nádherně provoní a ochutí!!!!
hrst vlašských ořechů a klidně i rozinky, jak je psáno v originále, ale ty já nerada

Mleté ovesné vločky promícháme se vším ostatním (takové postupy já ráda). Těsto vylijeme do vymazané a v mém případě hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme dle originálního receptu asi 50 minut na 160, ovšem v naší nepečící troubě na bytě aspoň hodinu na 180, po té hodině na 180 byla taková hezky vláčná a vlhká, kdo má radši sušší, ještě dopeče. Klasicky zkoušíme upečenost špejlí, i když mně přijde, že když tu špejli vytahuju, že tam stejně nikdy nemůže žádné těsto zůstat přilepené, ale to je jen můj detail. Necháme vychladnout ve formě, aby se bábovka nerozpadla.
Pak jsem udělala polevu ze šťávy z jednoho citronu a cukru tolik, aby to mělo konzistenci polevy. :D

Takže tak, je moc dobrá a bábovku už jsem nedělala hezky dlouho, tak mám zase nový super recept do svého repertoáru .

Vanda


Žádné komentáře:

Okomentovat