Já jsem na ni ještě udělala citronovou polevu, yummy
Tedy potřebujeme:
3 hrnky mletých ovesných vloček
3 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek řepkového oleje
1 hrnek bílého jogurtu
1 balení vanilkového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
kůra z jednoho citronu - nepodceňovat, já na kůru vždy kašlala, ale ono to tu bábovku tak nádherně provoní a ochutí!!!!
hrst vlašských ořechů a klidně i rozinky, jak je psáno v originále, ale ty já nerada
Mleté ovesné vločky promícháme se vším ostatním (takové postupy já ráda). Těsto vylijeme do vymazané a v mém případě hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme dle originálního receptu asi 50 minut na 160, ovšem v naší nepečící troubě na bytě aspoň hodinu na 180, po té hodině na 180 byla taková hezky vláčná a vlhká, kdo má radši sušší, ještě dopeče. Klasicky zkoušíme upečenost špejlí, i když mně přijde, že když tu špejli vytahuju, že tam stejně nikdy nemůže žádné těsto zůstat přilepené, ale to je jen můj detail. Necháme vychladnout ve formě, aby se bábovka nerozpadla.
Pak jsem udělala polevu ze šťávy z jednoho citronu a cukru tolik, aby to mělo konzistenci polevy. :D
Takže tak, je moc dobrá a bábovku už jsem nedělala hezky dlouho, tak mám zase nový super recept do svého repertoáru .
Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat