sobota 1. března 2014

Kuřecí prsa v pomerančovo-rozmarýnové marinádě

Toto jídlo je sice z kategorie grilování, ale na pánvi to šlo stejně dobře. I když je pravda, že zrovna dneska by se už gril dal v pohodě vytáhnout a zahájit grilovací sezónu. Pomerančová marináda je sladká a i maso je potom nasládlé a chutná to zajímavě dobře. Maso naložit do marinády je fajn večer před pečením. K masu jsem udělala pečené brambory. Popravdě na grilování venku do večera se těším jak na nic jiného. :-)




Recept opět z Albert kuchařky:
Marinádu si tedy uděláme ještě večer a naložíme do ní maso a dáme do ledničky.

kuřecí prsa, random množství, já jich měla asi 6
Na marinádu:
180 ml pomerančové šťávy
80 ml pomerančové marmelády (dala jsem babiččinu domácí mirabelkovou)
60 ml javorového sirupu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky nasekaných rozmarýnových lístků - štěstí, že má brácha na okně rozmarýn v květináči, ale myslím, že sušený taky poslouží

Suroviny na marinádu promícháme v hrnci, přivedeme k varu a krátce povaříme, snížíme plamen a necháme asi 15 minut bublat, aby marináda zhoustla. Necháme ji vychladnout a pak do ní vložíme očištěné, osolené a opepřené maso. Dáme přes noc do ledničky. Grilujeme či opékáme ze všech stran, aby se maso propeklo, v průběhu potíráme marinádou.


Následek dnešního oběda, byli jsme totálně přežraní, všichni do jednoho

Dobrou chuť,
Vanda


Žádné komentáře:

Okomentovat