Recept opět z Albert kuchařky:
Marinádu si tedy uděláme ještě večer a naložíme do ní maso a dáme do ledničky.
kuřecí prsa, random množství, já jich měla asi 6
Na marinádu:
180 ml pomerančové šťávy
80 ml pomerančové marmelády (dala jsem babiččinu domácí mirabelkovou)
60 ml javorového sirupu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky nasekaných rozmarýnových lístků - štěstí, že má brácha na okně rozmarýn v květináči, ale myslím, že sušený taky poslouží
Suroviny na marinádu promícháme v hrnci, přivedeme k varu a krátce povaříme, snížíme plamen a necháme asi 15 minut bublat, aby marináda zhoustla. Necháme ji vychladnout a pak do ní vložíme očištěné, osolené a opepřené maso. Dáme přes noc do ledničky. Grilujeme či opékáme ze všech stran, aby se maso propeklo, v průběhu potíráme marinádou.
Následek dnešního oběda, byli jsme totálně přežraní, všichni do jednoho
Dobrou chuť,
Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat