Maso jsme nijak nenakládali a udělali to opět jako pan Vaněk v Pekle na talíři. Maso jsme ani nenaklepali, nic, vytáhli jsme ho z lednice dřív, aby mělo pokojovou teplotu a dali ho rovnou na gril. Griluje tatínek, takže jak dlouho se krkovičky dělaly, nevím. Každopádně pak jsme si pro ně připravili "koupání":
Olivový olej
rozmáčklý česnek
rozmarýn
citronová šťáva
Tím jsme maso na konci grilování potřeli, sundali z grilu, posolili, popepřili čerstvým pepřem a podávali. Já ještě se sladkou chilli omáčkou, mojí nejoblíbenější.
Bagety jsme koupili, nařezali je příčně a dovnitř jsme mázli bylinkové máslo a česnek:
Cca 150 g másla, úplně měkkého (ne tekutého)
tymián
dobromysl
sůl, pepř
Až máslo úplně změkne, nasypeme tam na jemno nasekané bylinky dle vlastní volby, já jsem použila to, co už na zahradě vyrašilo. Máslo jsme vetřeli do baget a k tomu ještě rozmačkaný česnek s trochou olivového oleje.
Výsledné bagetky jsou mega mňam a společně s masem je to opravdový foodgasm.
Dobrou chuť, Vanda
Žádné komentáře:
Okomentovat